Повернутися до звичайного режиму

НАШІ ТРАДИЦІЇ

Традиційно у другу суботу вересня в с. Березова Рудка Пирятинського району проходить пісенний фестиваль «Золота осінь», з нагоди вшанування пам`яті відомого композитора Луценка Дмитра Омеляновича. І так само, за традицією, в цей день ми їдемо туди на екскурсію, але не просту. Ми заїжджаємо в гості до завіувача колекційно-дослідним полем, Бобира Степана Григоровича.

Розпочинається наша екскурсія завжди із зоопарку та піраміди, які розташовані неподалік від садиби Закревських. Пофотографувавшись, ми рушили до автобуса і несподівано нам запропонували розповісти дещо з історії піраміди – усипальниці родини Закревських. Вислухавши місцевого жителя ми прибули на місце проведення фестивалю. Нажаль цього року погода не сприяла святковій атмосфері і дійство перенесли в приміщення аграрного технікуму. Але глядачі були задоволені: можна було посидіти в зручних кріслах в актовому залі і подивитись виставки народних умільців у фойє технікуму. А дивитись як завжди було на що. Тут Вам і вишиті рушники, і писанки, і прикраси з бісеру. І вироби з дерева. Але найбільше нас зацікавила виставка з квілінгу, адже ми в школі вже рік таким мистецтвом займаємось.

А далі, знову ж таки за традицією – фото сесія біля садиби Закревських та екскурсія по будинку-музею композитора, чиї чудові пісні звучали на протязі всієї нашої екскурсії. /Files/images/IMG_2820.JPGНу і звичайно як справжні екологи в душі ми пройшли алеями парку до дослідного поля. І як завжди були вражені різноманітністю видів культур. Легше було назвати чого тут нема.

А на завершення екскурсії Степан Григорович запросив нас на свою пасіку. Тут ми урочисто обмінялись саджанцями подарунками. Потім пішли роздивлятись на чудернацькі вулики. Кожен з яких не схожий на інший. Ми пофотографувались і з бджолами. Вони були зовсім не проти. А коли повернулись з пасіки на нас чекав уже накритий стіл. Але перед трапезою у нас була ще одна не менш важлива місія. Ані Попельнух сьогодні день народження. Ми її привітали і приступили до обіду. А коли Степан Григорович проводжав нас до автобуса, то взяв слово що ми приїдемо і наступного року.

Ми дуже задоволені поїздкою і щиро вдячні Бабариці Валентині Геннадіївні за те, що організувала подорож, Морозу Івану Івановичу, нашому незмінному водієві і звичайно Бобиру Степану Григоровичу за гостинність і теплий прийом.

Кiлькiсть переглядiв: 312

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.